gselaci.wordpress.com

Kthimi i “Tre gjermanëve të trashë”?

In Uncategorized on 16 March, 2018 at 12:05
Seriali ikonik “Tre gjermanët e trashë” (KTV, 2004-7) ka qenë emision humoristik novator, satirë e guximshme për të pushtetshmit të jashtëm e të brendshëm, establishmentin mediokër të kohës, çoroditë e budallakitë tona dhe paaftësinë e arrogancën e të jashtëmve.
E mirëpres kthimin e serialit, me kusht që nuk degjeneron kryekëput në shërbim të marketingut dhe vardisjes pas pushtetit, por kthehet siç ka qenë në kohën kur emisionet bëheshin për publikun.
Në atë kohë, kapitalizmi hala nuk kishte depërtu thellë në logjikën e prodhimit medial si sot kur emisionet kishe-humoristike bëhen për marketing, reklamat futen në emision dhe s’di njeri se çka është reklamë e çka shou televiziv.
Dhe, për ma keq, në ato emisione futen edhe politikanë për të zgjatë shoun e tyre televiziv edhe mas lajmeve, intervistave e debateve të mbrëmjes.
Sot satira televizive asht zavendësu me bythëlëpirje të të pushtetshmëve dhe establishmentit. Edhe atë, faqja e zezë!, publikisht, në emisione kishe-humoristike në televizione kombëtare e publike.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: